Bed en Breakfast Eeuwenhout

Er even tussenuit ? Het hoeft niet altijd ver weg te zijn.
Eeuwenhout biedt alles wat nodig is om te onthaasten.
Een rustige locatie … innerlijke rust.

B&B Eeuwenhout ligt aan de rand van het natuurdomein Eeuwenhout. Het Eeuwenhout situeert zich op een helling in de vallei van de Douvebeek tussen de kernen van Loker en Dranouter. De hoogteligging varieert er tussen 45 en 75 meter.

Tot kort na de Tweede Wereldoorlog stond het Eeuwenhout te boek als een groot bos (20 ha) met vooral Zomereik, Gewone es, Gewone esdoorn, Haagbeuk en Zwarte els. Met uitzondering van 22 are OCMW-bos, is het loofhout na de Tweede Wereldoorlog omgezet naar landbouwgrond. In 1990 kocht het toenmalige Waters en Bossen een gebiedje.

Enkele akkers en het vruchtbaarste hoger gelegen weiland werden herbebost met voornamelijk Zomereik. De bosranden kregen een brede struikengordel. Naast dit bosgedeelte bleef 10,2 ha van het Eeuwenhout open grasland. Rond de twee hooiweiden werden Meidoorn en Sleedoorn aangeplant. Kleine landschapselementen accentueren het trapvormig reliëf. Het gebied wordt doorkruist door een mooie holle weg. De afwisseling in vochtigheid, bodemsamenstelling en hoogte bezorgt het Eeuwenhout een grote variatie aan biotopen.

Vochtige plaatsen, droge plaatsen, kale bodem, ruigten, verspreide bomen, houtkanten, bos en struiken zorgen voor een ideale biotoop voor onder andere de Geelgors en heel wat dagvlinders.
Naast de Geelgors broeden ook de Steenuil, Ransuil, Torenvalk, Grasmus, Grauwe gors, Putter en Zwarte roodstaart in het gebied. In het voorjaar bevolken heel wat amfibieënsoorten de verschillende poelen.

De kamers

Alle kamers zijn uitgerust met een flatscreen-tv. Sommige kamers hebben een zithoek. In de kamer is een waterkoker.
Extra voorzieningen zijn onder andere badjassen, gratis toiletartikelen en een haardroger.

De B&B heeft een gemeenschappelijke lounge en een eigen bar.
In de gehele B&B is gratis WiFi beschikbaar en de accommodatie biedt gratis privéparkeergelegenheid.